Aj tento rok udeľoval Slovenský literárny fond  – výbor Sekcie pre tvorivú činnosť v oblasti rozhlasu, divadla a zábavného umenia Ceny a Prémie za pozoruhodné výkony vysokého umeleckého majstrovstva. Sme radi, že ocenenie získali aj členovia umeleckého súboru Bábkového divadla v Košiciach za tvorivé činy v divadelnej sezóne 2017/2018.

Prémiu Slovenského literárneho fondu v oblasti divadla získali:

Erika Orgován Molnárová za vytvorenie postavy dojky Angeliky v hre Williama Shakespeara Romeo & Juliet.

Miroslav Kolbašský za vytvorenie postavy kapitána Vykuka v hre Petra Palika Hľadá sa snehuliak! s prihliadnutím na postavu mnícha Lorenza v hre Williama Shakespeara Romeo & Juliet.

Jana Štafurová za vytvorenie postavy Boni v hre Petra Palika Hľadá sa snehuliak! s prihliadnutím na postavu Jorika v hre Williama Shakespeara Romeo & Juliet.

Sme veľmi radi, že okrem našich hercov bol ocenený aj Pavel Uher, autor, scenárista, režisér a dramaturg, ktorý s naším divadlom spolupracuje takmer pravidelne a ktorému bola udelená  Cena za celoživotné dielo v oblasti divadla.

Slovenskému literárnemu fondu ďakujeme a všetkým oceneným gratulujeme!

 

Erika Orgován Molnárová (vpravo) ako dojka Angelika v inscenácii Romeo & Juliet

 

Jana Štafurová (vľavo) ako malá tuláčka Boni a Miroslav Kolbašský ako kapitán Vykuk v rozprávke Petra Palika Hľadá sa snehuliak!